Onko flexin käyttösi varmasti turvallista?

Käytätkö flexiä koiran talutukseen? Onko flexin käyttösi varmasti turvallista?

Jotta flexin käyttö on turvallista, opeta koirallesi nämä taidot:
1. Luoksetulo
2. Oikeaan (ja vasempaan) reunaan siityminen
3. Paikalleen pysähtyminen käskystä
4. Vetämättä kävely
5. Koirien ohittaminen

Kelataluttimissa on painorajoitukset. Älä koskaan käytä flexiä joka on tehty koiraasi kevyemmille koirille. Juuri tässä taannoin tuli vastaan arviolta 30kg koira, jota talutettiin noin 15kg koirille mitoitetussa flexissä. Ei turvallista, painorajat on taluttimissa ihan syystä.

Älä koskaan päästä omaa koiraasi vieraan koiran luo keskustelematta asiasta rauhassa vieraan koiran omistajan kanssa. Se EI riitä, että oma koirasi on kiltti. Vaikka sinun koirasi ei tee pahaa muille niin se vieras koira voi silti tappaa sinun koirasi.

Älä koskaan mene kulman, pusikon, auton tai muun näköesteen ohi niin, että koirasi on narun päässä edelläsi. Tällä tavoin toimiminen johtaa vaaratilanteisiin. Ennen tien risteystä, talon kulmaa, pihan ohitusta jne ota koirasi lyhyemmälle hihnalle viereesi.

Jos sinulla on arka koira, kuten rescue, kannattaa laittaa flexiin erillinen rannelenkki. Jos koirasi säikähtää ja päättää ottaa hatkat, ei flexi lipsahda kädestäsi ja koirasi juokse auton alle, kun flexissä kiinni ollut rannelenkki tarjoaa lisäturvaa. Pelokkaalle tai kovasti vetävälle koiralle toki turvallisempaa olisi käyttää normaalia talutushihnaa ja pitää siitä kiinni KAHDELLA KÄDELLÄ.

Eikä lenkille kuulokkeet korvissa, ellet ole keskellä mehtää! Jos et havaitse vaaratekijöitä, et voi reagoida niihin ajoissa. :)

Varmista siis, että noudatat näitä ohjeita ja opetat yllä mainitut taidot koirallesi, niin kelataluttimen käyttö on turvallisempaa