Asiakkailleni, sekä uusille että vanhoille

Asiakkailleni, sekä uusille että vanhoille

Teillä on lemmikki ja jonkinlainen haaste, ongelma, ei-toivottua käytöstä. Tai muusta syystä kaipaatte neuvoja. Olette ehkä ensin yrittäneet itse ratkaista asiaa tai ajatelleet asian menevän ohi ajan kanssa. Olette ehkä ajatelleet “en tiedä mitä tehdä” ja jossain vaiheessa olette päättäneet hakea “ammattiapua”

Haluan kertoa muutaman asian teille kaikille.

Haluan kiittää teitä, sillä olette tehneet lemmikkinne hyvinvointia edistävän teon.

Haluan myös kertoa, etten tuomitse tai syyllistä. Mitä ajatuksia tai tunteita koetkaan tai mitä käytkään elämässäsi läpi. En koe tuomitsemisen ja syyllistämisen olevan asioita edesauttavaa, se ei ole rakentavaa millään tavalla.

Ei voi koskaan tietää millaisia vaikeuksia asiakkaalla on elämässään tai millaisia erityispiirteitä on, jotka sitten vaikuttavat vaikka ymmärtämiseen ja oppimiseen. En haluaisi missään nimessä mennä olemaan tyly ihmiselle, jolla on oma psyykkinen jaksaminen vähissä. Enkä todellakaan halua olla tyly ihmiselle, joka on kuukausia tuskaillut lemmikkinsä ikävän käytöksen kanssa, kerännyt rohkeutta ottaa muhun yhteyttä ja on valmis kuluttamaan aikaa, rahaa ja jaksamista saadakseen rauhan taloon.

Minulle tärkeintä on, että omistaja pyrkii kohti tavoitetta. Pyrin antamaan hyviä uusia toimintatapoja joidenkin toimintamallien tilalle. Pyrin muuttamaan vain sen, millä on merkitystä. Ei kukaan voi tehdä KAIKKEA väärin eikä toisaalta kukaan voi tehdä ikinä kaikkea aina täysin oikein. Emme ole robotteja, ihmiset eivät ole robotteja.

Lemmikitkään eivät ole robotteja, joten aina ei mene ihan putkeen. Käytös harvoin muuttuu salamannopeasti yhdellä kotikäynnillä. Kaikki eettinen kouluttaminen ja pysyvien muutosten aikaansaaminen vaatii työtä ja aikaa. Ja lupaan että lemmikin hyvinvointi on kyllä sen kaiken työn arvoista.

Myötätunto on suurin lahja, mitä voit toiselle elävälle olennolle antaa. Myötätunto itseään kohtaan, ei tarvitse olla täydellinen ollakseen riittävä. Myötätunto toisia kohtaan, hekin vain yrittävät saada asioita aikaan rajatuilla resursseilla. Myötätunto koiria ja kissoja kohtaan, heillä on tarpeensa ja ominaisuutensa.